EHBO Opleidingen

Savemylife organiseert de leukste EHBO cusussen volgens het Oranje Kruis en het Rode Kruis. De lessen vinden plaats op een stijlvolle locatie en kunnen zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden. dit proberen we zoveel mogelijk in overleg met u te doen! Wat is het verschil tussen een Oranje Kruis Cursus of een Rode Kruis cursus?

Een Cursus volgens het Oranje Kruis is een volledige cursus en wordt afgesloten met een officieel Examen. Vanwege deze examinering wordt in de zorgsector vaak gevraagd om een EHBO diploma volgens het Oranje Kruis.

Een cursus volgens het Rode Kruis is laagdrempelig omdat er niet officieel geëxamineerd wordt. U wordt competent verklaart door uw EHBO instructeur en ontvangt bij volledig competent zijn een Certificaat volgens het Rode Kruis. Deze worden normaliter in heel Europa geaccepteerd.

Als u voor uw werk in het bezit moet zijn van een EHBO diploma of certificaat is het raadzaam na te vragen of een EHBO diploma volgens Oranje Kruis vereist is. In Nederland wordt hier toch vaak om gevraagd ondanks dat een Rode Kruis certificaat een Europees geaccepteerd certificaat is.